Wandelen voor succesvoller behandelen

Wat is moeilijker: in mijn eentje de Eifelsteig lopen of meer dan €1000 ophalen voor de hersenstichting? Na afloop van de wandeling en de inzameling zal ik jullie het antwoord laten weten. Als de Coronamaatregelen in Nederland en Duitsland het toelaten wil ik eind april met de Eifelsteig beginnen. 313 km verdeeld over 15 dagen.

Mijn naam is Reintje. In 2015 ben ik geopereerd aan een hersentumor. Zoals Dr Bert Keizer ooit zei: ‘zo’n ding verwijderen kun je vergelijken met een klodder jam uit een wollen trui halen’. Bij de laatste controle lijkt de tumor helaas aan een opleving begonnen te zijn.

Gezondheid was nooit mijn sterkste kant maar sinds de hersenoperatie heb ik nog meer beperkingen dan voor die tijd. Ik leid doorgaans dan ook een terug getrokken bestaan. Maar nu ga ik letterlijk en figuurlijk naar buiten treden. want ik ga wandelen en daar verslag van doen.

Twee weken nadat ik de Eifelsteig heb afgerond sluit de inzamelingsactie en het blog. Als het niet lukt om Duitsland in te komen, zal ik na 1000 km in Nederland het blog en de inzamelingsactie afronden.

Post a Comment