Daar ga ik dan!

Het eerste officiële trainingsrondje met wandelschoenen aan, rugzak op en wandelstokken. Ik zeg nog: ‘het voelt wel gek om hier op straat met stokken te gaan lopen.’ In een straal van 4 kilometer rond ons huis zijn slechts twee stukjes onverhard pad te vinden, beide ongeveer 700 meter. Ik ga dus asfalt lopen. ‘Kan jou het schelen’ zegt mijn man, ‘er zijn zoveel oude vrouwen die dat doen’. Lekker dan! Ik let even niet op hem, want als ik de Eifelsteig wil halen zal ik toch echt met rugzak en stokken moeten leren lopen! 

Di 9 maart rondje om de kerk: afstand 8,75 km, tempo 5 km/u, stijging 25m. Bijzonderheden: geen nieuwe blaren!

Mijn trainingsplan ziet er de komende drie weken als volgt uit. Minimaal tweemaal per week een afstand boven de tien kilometer, alle overige dagen een rondje om de kerk tussen de 4 en 10 kilometer. Lukt het een dag niet om te lopen dan in ieder geval 7200 stappen zetten. Dot is een schema dat aangeraden wordt door https://nkbv.nl/kenniscentrum/fit-vitaal-trainingsschema.html

Daarnaast ga ik aangepaste work outs doen om mijn conditie te verbeteren. Standaard work-outs zijn vaak te belastend voor mijn hersenpan, dan lig ik ‘s nachts te stuiteren in bed. Ik ga verslag doen van de voorbereidingen en van de wandeltocht via korte blogjes. 

Post a Comment