Schoenen in de diepvries

Mijn voeten laten zich qua vorm het best omschrijven als kwik-kwek- en kwakpootjes. Zij zijn niet groot maar de linkervoet is nog een maatje kleiner dan de rechter. De ervaring leert dat nieuwe schoenen nooit lekker zitten. Ik moet altijd door een fase van blaren heen. Wel weet ik inmiddels  dat een schoen wel vaak rekt maar nooit krimpt. 

Om mijn nieuwe schoenen in te lopen heb ik deze keer de rechter geprobeerd op te rekken. Dat kan bij leren schoenen met natte kranten, sneakers met een föhn, kunststof skeelers door ze een kwartiertje in de oven op te warmen voor je ze aantrekt. Mijn nieuwe schoenen met Gore-Tex binnenvoering heb ik gevuld met een plastic zak met water en vervolgens in de diepvries laten overnachten. In theorie leek het een goed idee. Het effect was gering.  Toch maar naar de schoenmaker geweest. Rechterschoen oprekken en linkerschoen een halve cm ophogen. O ja, dat been is ook wat korter. Van kop tot teen overal is bij mij ruimte voor verbetering. Nu eerst maar gaan lopen. 

Post a Comment