Langbeen en keffertje

Wij houden van wandelen, Heijmert en ik. We leerden elkaar kennen op een wandeltocht door de Ardennen. We zaten destijds allebei in de derde klas van de middelbare school. Sindsdien lopen we samen op en inmiddels zijn we meer dan 35 jaar getrouwd.

Er is wel een probleem bij het wandelen: Heijmert is 25 cm langer. Hij loopt met lange passen en ik loop er als een klein keffertje achteraan. Daardoor zet ik op een gemiddelde wandeltocht van 15 km zo’n slordige 2000 stappen meer dan hij. Mijn uitzicht ziet er vaak zo uit:

Ik schep natuurlijk vreselijk op over mijn prestatie in vergelijking met de zijne. Maar Heijmert beweert altijd dat je niet naar het aantal stappen moet kijken maar naar de calorieën die je verbruikt. Hij heeft meer gewicht te verplaatsen dan ik, dus is zijn prestatie in werkelijkheid groter. Nu we allebei een smartwatch hebben, hebben we op een wandeltocht door de Binnenmaas inderdaad 1072 calorieën verbruikt heeft, terwijl mijn teller op 1002 calorieën is blijven steken. Helaas waren we vergeten de beginstand van de stappentellers te bekijken. Nou dat is dan voor de volgende keer. Het zal jullie duidelijk zijn: we wandelen graag samen verder. Maar de Eifelsteig wil ik in mijn eentje lopen!

Post a Comment